TV-veggfeste

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Spar plass og gjør stuen sikrere med veggmontering av TV’en

"Større, skarpere, bedre", det er mottoet for moderne fjernsyn. Flatskjermer av god kvalitet leverer knivskarpe bilder, og store flatskjermer gjør at du kan ha ett eget hjemmekino i boligen din. Det er derimot et problem: Disse high-tech apparatene tar en del plass. Hvis TV’en står på en TV-benk eller skjenk kan det være fare for at den velter, f.eks hvis noen kommer borti det. Her kan et veggfeste til TV’en være en løsning. Det gjør det mulig for deg å feste TV’en din sikkert på veggen. Noen modeller kan også bøyes, dreies og vippes. På denne måten kan du se på TV fra flere vinkler.

Målestokken for alt vedrørende veggmontering av TV heter VESA

Den riktige VESA-standarden er avgjørende for ditt valg av veggbeslag. VESA står for „Video Electronics Standards Association“. Det er en organisasjon som har fastsatt den uniforme standarden for montering av bildeskjermer på vegger, tak og bord. Avhengig av ditt apparat sine mål og vekt bestemmer denne standarden at det minst bør være fire huller til skruer. Avstanden mellom skruene fastsettes av VESA-standarden. Oppføringene av av din TV’s VESA-standard finner du under apparatets tekniske data, f.eks i bruksanvisningen.

Slik finner du det passende veggbeslaget til TV’en din

Før du bestiller et veggbeslag skal du måle avstanden mellom skruehullene, veie apparatet og sjekke målene på bildediagonalen. Ved hjelp av disse tre opplysningene finner du lett et passende veggbeslag til TV’en din. For selv ikke VESA-konforme TV-apparater kan plasseres på en standardisert holder ved hjelp av en adapter.