Infravarmere

Filter
Fargegruppe
  1. beigeblåbrunflerfargetgrågrønngulgullhvitlillaoransjerosarødsvartsølvtransparent
Materiale
Watt
Dimensjoner
Termostat
  1. med termostat
  2. uten termostat

Naturlig varme ved hjelp av et infrarød varmepanel

De skinner som små soler og sørger for en behagelig varme. Med et infrarødt varmepanel oppnår man behagelige temperaturer på null komma niks. Det er også miljøvennlig og billig. Hvordan et varmepanel fungerer kan du lese nedenfor.

Infrarøde varmepanelers funksjonsområde

Infrarøde varmepaneler virker på en hel annen måte enn de alminnelige gass- eller oljeradiatorene. I motsetning til infrarøde varmepaneler arbeider konvensjonelle radiatorer nemlig med konveksjon: Her oppvarmes den kalde luften og fordeles deretter i rommet. Strålevarme er noe helt annet: Her omdannes energien fra strømmen til infrarøde stråler og oppvarmer de gjestandene som den støter på, f.eks tepper, gulv og vegger. Derfra stråler varmen tilbake i rommet. Den behagelige varmen fra de infrarøde strålene er blant annet kjent i legevitenskapen, der deres dybdegående virkning f.eks brukes til avspenning av muskler eller behandling av hudssykdommer. Også innenfor dyrehold har man i lengere tid satset på infrarøde stråler, bl.a. ved å holde nyfydte griser varme. Moderne infrarøde varmepaneler brukes f.eks i glassplater eller i hybridpaneler, og blir hengt på veggen som speil eller bilder. De produserer naturlig varme, som føles som solstråler på huden.

Fordeler ved infrarøde varmepaneler

Med hensyn til effektivitet er infrarøde varmepaneler overlegne: Panelets bølger, som oppstår igjennom møtet mellom elektrisitet og et spesielt karbonstoff eller en grafittbelegg, utnytter minimum 86 prosent av den energien som er tilgjengelig, til produsert varme – delvis helt opp til 100 prosent. Dette er ikke tilfellet for de konvensjonelle radiatorene: De kan kun tilby en effektivitetsnivå på 60 til 80 prosent alt etter hvilket varmekilde de har. Det beyr at infrarøde varmepaneler både skåner miljøet og lommeboken din! Spesielt de som bruker grønn strøm kan med god samvittighet skru opp for varmen. Når varmepanelet først er satt opp er det ikke mye vedlikeholdelse ved bruk av infrarøde varmepaneler, og det er ikke nødvendig med en feier for å få de fjernet. Allergikere har en fordel ved at fyre på denne måten, da de infrarøde varmepanlene ikke virvler støv rundt omkring i rommet.

Hvem egner infrarøde varmepaneler seg til

Opprinnelig ble infrarøde varmepaneler brukt til å varme opp store haller, da den oppvarmede luften ikke bare samler seg under taket, men opptas direkte fra kropper og gjenstander i rommet. I dag brukes infrarøde varmepaneler også i mange private leiligheter og hus. Følgende gjelder: Jo fullere et rom er, desto bedre er varmeytelsen. Mange møbler, helst i naturlige materialer som tre og lignende, i tillegg til beboere kan oppta de infrarøde bølgene og avgi de igjen. På den måten bidrar de indirekte med å oppvarme rommet. Spesielt rom, som kun skal oppvarmes kortvarig, egner seg til å ha infrarøde varmepaneler, f.eks baderommet. Allerede etter et raskt bad vil badet ditt være så varmt at du kan få en avslappet start på dagen. Her utfolder det infrarøde varmepanelet sin energisparende virkning og er dermed et bedre alternativ enn sentralvarme i kontinuerlig drift. Det avhenger av din indviduelle EL-takst om det kan betale seg å ha infrarøde varmepaneler i hele boligen din. Det anbefales å beregne nøyaktig. I mange tilfeller utgjør de infrarøde varmepanelene et fornuftig supplement til den bestående oppvarmingsformen. Når det er iskaldt utenfor, tennes det for sentralvarmen, og om våren stenges den av igjen, Hvis dagene og nettene nå skulle bli enda kaldere, så kan man ta i bruk de infrarøde varmepanelene.

Forskjellige slags infrarøde varmepaneler

Infrarøde varmepaneler er ikke kun praktiske varmekilder - de er også stilfulle dekorasjoner til hjemmet ditt. Det finnes f.eks flate, transportable varmepaneler som man faktisk kan skrive på og bruke som memoboard eller whiteboard på grunn av deres emaljebelegg. Det finnes også varmepaneler der du kan få trykket dine helt egne bildemotiver på, og de passer godt i stuen eller til barnerommet på grunn av deres fargerike motiver. Enkle glass-eller speilprodukter som varmepaneler kan enten integreres i det bestående romkonseptet, eller de kan forsvinne diskret inn i veggen. De brukes spesielt på badet eller i entréen. Et alternativ til baderommet er et spesielt infrarødt varmepanel med tørkefunksjon, som varmer opp dine håndklær og tørker de etter bruk. Ytterligere en fordel: Det infrarøde varmepanelet varmer opp gulvflisene på baderommet, så kalde føtter ikke blir et problem. Dessuten forebygger det duggede speil og dannelsen av mugg på badet. I tillegg finnes det infrarøde varmepaneler i form av varmekuler som henger ned, eller fristtående transportable varmekilder

Tips for å installere et infrarødt varmepanel

De forskjellige modellene har ulike yteevner. Hvor mange watt du trenger til ditt infrarøde varmepanel avhenger av størrelsen og isoleringen av hjemmet ditt. Av prinsipp anbefales det at man ikke kun utstyret rommene sine med en enkelt varmekilde med et høyt watttall, men derimot velger flere varmekilder med en lavere effekt. Slik oppnår du et omtimalt resultat. Vær oppmerksom på følgende: Varmepanelerer til veggen kan kun arbeide effektivt hvis veggene er isolert utenfra og utstyrt med en spesiell gips og en velegnet farge innenfor. Begge deler utvikler små glassplinter, som bidrar med å avgi varmen optimalt. Hvis det infrarøde varmepanelet skal fungere som gulvvarme, så bør det velges et gulvbelegg som strålene kan trenge igjennom.

Infrarøde varmepaneler er energisparende og effektive

Infrarøde varmepaneler byr på mange fordeler sammenlignet med konvensjonell oppvarming som gass eller olje. Det kan være en investering å skifte for huseiere, da det nye utstyret vil betale seg etter en stykke tid på grunn av det lave forbruket. For leiere kan et varmepanel som er plassert smart i hjemmet utgjøre et fornuftig supplement til den oppvarmingsformen du allerede har.

© tectake   |   Alla priser är inkl. moms, fraktfritt.

Fri frakt i Norge!

Levering vil normalt skje innenfor 3-5 virkedager.

Vi bruker Posten og Postnord som fraktseleskaper.

Varen sendes samme dag som bestillingen legges, under følgende forutsetning:

- Bestillingen legges innen kl. 11.30 (mandag-fredag)
- Du velger direktebetaling (visa/kredittkort eller PayPal) eller bankoverføring eller betaling med Klarna Faktura og
- Vi har varen på lager (det gjelder altså ikke bestillingsartikler eller artikler som er utsolgt).