Telt

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Teltet – ditt transportable hjem i naturen

Camping er en populær og familievennlig ferieform, der den direkte opplevelsen av naturen er i sentrum. Det er ikke bare barn som synes det er morsomt å overnatte i det fri, å se på stjernene eller telle ildfluer. I våres nettbutikk finner du et stort utvalg av familietelt og pop up telt. Vi hjelper deg gjerne om du ønsker å gjøre et kjøp.

Slik finner du det rette camping teltet

Plassen bør være en av dine overveielser når du skal kjøpe et telt. Hvor mange personer skal kunne sove i teltet? Skal bagasjen oppbevares i teltet? Selve vekten på teltet er også avgjørende. Hvis man er til fots eller på sykkel, så ha man bruk for en lett modell. Teltets vekt avhenger av materialet. Nylon er lettere enn polyester og aluminiumsstenger veier mindre enn stenger i glassfiber. Et telt skal selvfølgelig også være værbestandig. Hvis man er på tur i kalde, regnfulle områder så trenger man et mer mostandsdyktig telt enn hvis man f.eks er på ferie i Middelhavet. Vannsøyletrykket er den utslagsgivende faktoren på hvor vanntett teltet er: Tallet angir den mengden vann teltduken kan motså før de første dråpene trekker inn.

Teltoppsetning for nye campere

Slå opp teltet ditt på et så tørt underlag som mulig. Inngangen bør være på den siden som vender seg vekk fra vinden. Teltet settes fast med plugger, og barduner holder telter på bakken selv i kraftig vind. En konstruksjon med tynne stenger flettes inn i stoffet for å holde presenningen stram. Høres det komplisert ut? Da anbefaler vi deg et praktisk pop-up telt som stort sett slår seg selv opp. Husk: Et liggeunderlag og en sovepose gir en behagelig nattero selv ved kaldere temperaturer.