Ismaskiner

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Rådgivning ved kjøp av isbitmaskin

Fargerike og deilige driker smaker som oftest veldig godt når man putter isbiter i. Det er ikke kun til sommerfesten, men passer til alle tidspunkter på året. Ofte er det ikke nok plass i fryseren i kjøleskapet. Hyllene eller skuffene i fryseren fylles også opp med andre matvarer, så isbitposene ikke får plass. Det er ikke alltid like lett å fylle isbitposene eller isformene, samt å få dem ut igjen – ikke er det særlig hygienisk heller! Når du skal holde en fest er det trolig ikke nok med isbitterninger fra fryseren. De ferdiglagde isbitene fra butikken er veldig dyre og skal også transporteres hjem. Derfor vil anskaffelse av en isbitmaskin være en perfekt og praktisk tilbehør til kjøkkenet. Med en maskin, som lager like store terninger, trenger du kun å trykke på én knapp, og etter kort tid vil det komme perfekte isbiter. Isbitenes form trenger ikke alltid være de firkantene bitene, da noen noen maskiner også kan lage andre former.

Hvordan virker en isbitmaskin?

Isbitmaskinene er ofte veldig kompakte og er noen relativt små maskiner i forhold til deres yteevne. De har både en vanntank og kjøle-og varmeelementer. Maskinene drives av en el-motor. Noen maskiner kan også sluttes direkte til en kran. Dette kan være veldig nyttig hvis det f.eks skal brukes mye isbiter regelmessig, som f.eks på bryllup eller på sommerfesten med jobben. Isbitmaskiner avkjøler vannet innenfra og ut. Vannet omgir kjølestavene og på den måten blir isen klar. Som kontrast foregår fryseprosesses i en fryser direkte mottsatt, der isen ofte får ett uklart og ripete utseende. Varmelementet i maskinen sørger for at isbitene løsner.

Hvor lang tid bruker isbitmaskinen?

Det er veldig forskjellig fra maskin til maskin hvor lang tid det tar å lage isbiter. Mange maskiner har muligheter for å lage isbiter i forskjellige størrelser. Det kan dog være ulikt fra selv den samme maskinen. Alt avhenger av mengde og størrelse på isbitene. Det kan ta alt fra noen minutter (f.eks 10 minutter for å lage små isbitterninger) til ca. 1 time (for å lage 500 gram eller større mengder). Noen maskiner angir også den mengden is du kan lage innenfor 24 timer. Det kan være mengder på opp til 12 kilo. Mange maskiner kan slukke automatisk og har displays så du kan velge program m.m.

Hvor ofte skal man rengjøre isbitmaskinen? 

Isbitmaskiner er som lignende kjøkkenmaskiner du har i hjemmet. Du gjør rent med vann og avkalker med regelmessige mellomrom. Før du lager isbitene bør vannet i tanken skiftes ut minst én gang om dagen av hygienske årsaker. Isbitmaskinen bør også gjøres rent grundig før du tar den i bruk, så det ikke kommer f.eks noen reststoffer fra produksjonen med inn i isen som du skal spise eller drikke. Produsentene gir ofte anbefaling om hvordan og hvor ofte maskiner skal rengjøres. Som utgangspunkt bør tanken og beholderen på isbitmaskinen tørkes av med en våt klut etter hver gang. Det er viktig å bruke en våt klut, så det ikke kommer riper hvor det senere kan dannes en hær av bakterier.

Hvordan avkalker og rengjører man isbitmaskinen?

Da isbitmaskiner er konstruert meget forskjellig bør produsentes henvisinger med hensyn til rengjøring til enhver tid følges. De befinner seg ofte i en vedlagt brukanvisning, som kan inneholde anbefalinger om hvilket rengjøringsmiddel du bør bruke, som f.eks bestemte avkalkningsmidler. Hvis et avkalkningsmiddel i følge produsenten kan brukes til å rengjøre maskinen, blir det normalt brukt etter dosering, mens isbitmaskinens motor kjører. Hvis produsenten ikke har angitt noen innvendinger imot det i bruksanvisningen, så kan isbitmaskinen på samme måte som kaffemaskiner og andre kjøkkenmaskiner som ofte bruker vann, med regelmessige mellomrom, gjøres rent med en eddikoppløsning eller sitronsyre. Det kommer dog an på vannets hardhetsgrad som bestemmer hvor ofte det er nødvendig å gjøre rent maskinen. Dette kan man få informasjon om ved å kontakte selskapet eller vannverket som leverer vannet, hvis man altså bruker vann fra springen. Av f.eks hygienske årsaker kan det også brukes vann uten kullsyre i mange maskiner.

Resultat: En praktisk og hygiensk måte å lage isbiter på til mange forskjellige anledninger. Isbitmaskinen er den perfekte ledsager i kjøkkenet når det skal lages enkle og klare isbiter. Ikke bare når det gjelder drinker, men også når det skal forberedes til forskjellige retter, f.eks i forbindelse med at det skal lages knust is til forskjellige desserter eller når koldtbordet skal holdes kaldt. Bemerk at det anbefales å kun lage den mengden isbiter du trenger av praktiske og hygienske årsaker.