Kontorstol

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Kontorstolen – din komfortable ledsager i dagliglivet på jobben

Den gjennomsnittlige norske arbeidstakeren tilbringer ca. 220 dager om året på kontoret – for det meste sittende. De mange timene fremfor skjermen hver dag kan føre til alvorlige muskelspenninger og ryggproblemer på grunn av den skadelige kroppsholdningen man har ved skrivebordet. Fortvil ikke – du kan alltid gjøre noe forebyggende ved å kjøpe en ergonomisk korrekt skrivebordsstol fra oss!

Kjennetegn for en kontorstol av god kvalitet 

Velg en direktørstol som kan tilpasses høyden og arbeidsstillingen din. Moderne modeller har den såkalte sykrone mekanikken som gjør det mulig å innstille setevinkelen og rygglenet parallelt. Den integrerte suspesjonen i setedybden regulerer seg etter vekten din når du setter deg. Kontorstoler med rygglen som når opp til skuldrene er meget behaglige. Et rygglen som buer innover støtter området rundt din forside optimalt. Om kontorstolen din skal ha armlen er helt opp til deg, men de skal dog alltid kunne innstilles. Vær også oppmerksom på hjulene på kontorstolen din: Harde hjul er velegnet til gulv med tepper på, mens mykere hjul egner seg best til parkett- eller laminatgulv.

Slik sitter du riktig

Ta den anbefalte, ryggvennlige stillingen når du sitter på kontorstolen din. Beina dine skal være i en 90 grades vinkel, lårene skal ligge vannrett på setet og begge føttene skal berøre gulvet. Når du sitter på stolen skal det minimum være minst to fingres luft mellom setets front og kneskålene. Fra lårene dine og opp til bordkanten skal det være en håndsbredde avstand. Det er best å prøve din nye kontorstol direkte ved skrivebordet: Sett deg i en oppreist stiling foran datamaskinen. Det skal være minst 50 centimeter avstand mellom dine øyne og skjermen. Vil det være behagelig å arbeide i denne stillingen? Da har du funnet din nye «kollega» til kontoret!