Polermaskiner

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material
  1. kr 1 369
    UVP
    (91)
  2. kr 1 199
    UVP
    (95)

En omgang høyglans til verkstedet – hjelper det med en poleringsmaskin?

For at kunne gjøre den beskyttende og flotte lakken på en bil eller motorsykkel så god som ny, så er en poleringmaskin et godt verktøy om du rask ønsker å putte polish på i steden for å gjøre det med hånden. Nedenfor kan du lese et sammendrag om maskinenes forskjellige aspekter og anvendelse, som trolig vil hjelpe deg med en kjøpsbeslutning. 

Hva kan en poleringsmaskin hjelpe med? 

Poleringsmaskiner gir ny liv i lakken på diverse overflater. Mens de langsiktige påvirkningene fra miljøet, støv, sand og andre stoffer får lakken til å falme, vil overflaten skinne igjen ved bruk av rett polish. Polish vil også bidra til en ny beskyttende virkning. Når du polerer kan du også fjerne små riper helt uten å påføre ny lakk. Forskjellene i oppbyggingen, funksjonene og effekten bestemmer om maskinen egner seg til profesjonelle eller til verkstedet hjemme i garasjen. 

Hva er det rette turtallet for en poleringsmaskin? 

Det optimale turtallet for en poleringsmaskin til en motorsykkel eller bil kan innstilles til forskjellige hastigheter. Til å starte med bør turtallet justeres til et nivå på under 1000 omdreininger pr. minutt for å kunne lage en jevn fordeling av polishen. For høyt turtall i kombinasjon med for rå støtterondeller er ikke godt for lakken. 

For poleringsmaskiner med rotasjon er et turtall på maks. 3000 o/min. passende, siden disse maskinenes effekt er mer intensiv enn de andre eksentriske maskinene. For en eksentrisk poleringsmaskin kan en effekt på over 6000 o/min. være ganske fornuftig som forbindes med den spesielle funksjonen. Det rette turtallet avhenger av hardheten og størrelsen på støtterondellene. For å oppnå en ren effekt av polishen bør det startes med et lavt turtall. På den måten kan man finne den passende hastigheten til den aktuelle polish. 

Hva er en eksentrisk poleringsmaskin?

En eksentrisk poleringsmaskin bruker ikke bare roterende bevegelser, men også vibrerende bevegelser, altså en svingende bevegelse på selve polerskiven. Denne bevegelsen ligner den naturlige bevegelsen som man ville ha lagd om man skulle ha brukt hånden. Den oppstår enten ved hjelp av den såkalte tvungen drift eller sentrifugalkreftene. Den eksentriske poleringsmaskinen er mindre effektiv enn rotasjonsmaskinene – som for øvrig ikke er et negativt aspekt. På grunn av den langsommere bevegelsen er det mer tid til å avprøve virkningen. Overflatens temperatur blir også ved med å være i den nedre enden som bidrar til å nedtone hologram effekten, altså de runde sirklene i lakken som kan ses i solen. Maskinene hjelper nybegynnere med å kunne bli fortrolige med arbeidet. Hvis man hele tiden får sin eksentriske poleringsmaskinen til å yte maksimalt og belaster den for mye kan man senere skifte over til en rotasjonsmaskin. 

Hva skal en poleringsmaskin kunne?

En poleringsmaskin skal kunne sette skiven i bevegelse, som sitter på maskinen i forskjellige nivåer. Maskinene kjører enten over et kabel eller et batteri. Maskiner som får deres energi fra et batteri har store fordeler på grunn av den fleksible måten man kan arbeide på. Poleringsmaskiner bør ha en skive som kan skiftes ut, og som kan monteres med støtterondeller i forskjellige størrelser og styrker. Noen maskiner har en slik fornuftig funksjon som forhindrer at maskinen tenner seg av seg selv hvis strømmen skulle streike og plutselig komme tilbake igjen.

Hvilken skive skal poleringsmaskinen ha på? 

Når du polerer med maskinen, blir det brukt en skive som kan skiftes ut og som kan fordele den flytende polish, samt sette maskinen i bevegelse. Når det kun handler om en refresh, der det ikke skal fjernes noen riper så er det nok å bruke de myke polerskrivene med filt. Om riper skal bli reparert, skal det brukes grove støtterondeller hvor lakken blir fjernet på noen bestemte områder. Dette er nødvendig for å kunne bryte kantene rundt ripene rent optisk og for å kunne bleke de. 

Størrelsen er også avgjørende for effekten, der store støtterondeller til en rotasjonsmaskin er velegnet til å intensivere effekten. For en eksentrisk poleringsmaskin er det slik at mindre støtterondeller får effekten til å stige, siden de vibrerende bevegelsenes innflytelse blir svekket. Gode modeller leveres med et par enkelte skiver som tilbehør. 

Hvilket poleringsmiddel har man bruk for til en poelringsmaskin?

Polermiddel finnes i flytende form på flaske eller som billvoks. Det er et subjektiv spørsmål hvilket polermiddel som har den beste effekten når du polerer. Forskjellige midler egner seg til forskjellige lakker. Typen av polish er også utslagsgivende. Det skal brukes andre midler til å lage høyglans enn til å lage finsliping. Sammensetningen av innholdsstoffer er også et viktig spørsmål å stille seg . Noen sverger til voks når bilen skal få nytt utseende, mens andre sverger til nanoteknologi og akryl. Til å starte med anbefales det å finne det rette produktet til å polere med ved å lese på innholdet på emballasjen. 

Hvordan polerer man med en poleringsmaskin? 

Først skal kjøretøyet rengjøres grundig. Deretter skal alle plastdeler som f.eks gummien på vinduene og plastikken på støtfangeren tas av. Hvis det blir polert og disse delene er fortsatt på, så vil kjøretøyet bli misfarget. Etterfølgende smøres polishen jevnt på med en passende støtterondell eller en ren klut. Kontrollér om maskinen ser ut til å ha noen skader og start med et lavt turtall. Når du polerer er det viktig å lage store bevegelser og ikke oppholde seg for lenge på hjørner og kanter. Hvis det blir polert for lenge på de, så kan det oppstå forskjeller i utseendet sammenlignet med de store flatene. 

Etter du har polert med maskinen skal du bruke en myk, tørr klut til den avsluttende finslipingen. På den måten blir de siste ujevnhetene fjernet. Det spiller ingen rolle om poleringsmaskinen skal brukes til bilen eller til motorsykkelen. 

Hvd skal man være oppmerksom på ved en poleringsmaskin? 

Før man kjøper en poleringsmaskin til bilen eller motorsykkelen sin anbefales det å søke etter testresultater for konkreke poleringsmaskiner til biler. Den virkelige effekten kan kun erfares i praksis. Alle maskiner i sortimentet bør være utstyrt med europeiske standarder. Det tilbys også masse av tilbehør hvis du kjøper de beste maskinene, som kommer samlet som en del av leveransen. Skivene og annet tilbehør bør ikke være vanskelig å skifte ut. 

Fasit for kjøpsbeslutningen: Nybegynnere velger en eksentrisk poleringsmaskin som leveres med mange forskjellige støtterondeller som tilbehør, og kanskje til og med noen prøver på polish. Hvis man gjerne vil starte direkte med en poleringsmaskin til biler fra kategorien rotasjonspoleringsmaskiner, bør man legge vekt på å kjøpe en maskin som også kan garantere lave turtall på under 3.000 o/min. Maskinenes lydnivå spiller også en rolle når du polerer. Det anbefales å bruke hørselsvern hvis maskinen har et høyt lydnivå. Kvaliteten av maskinenes behandling og kvaliteten av alt tilbehøret skal også kontrolleres. Gode poleringsmaskiner bør ha en effekt på minst 700 watt og bør kunne lage minst 2000 omdreininger pr. minutt.