Postkasser

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Ny postkasse – hva skal du være oppmerksom på?

Til tross for bruken av sms og e-post er det gode, gamle brevet langt i fra utdødd. Postkassen er derfor uunnværlig for alle huseiere. Det finnes et stort utvalg av postkasser i alle mulige innbydende former og farger. Postkasser i f.eks edelmetall eller støpejern, men vi anbefaler også modeller i lettere kunsttoffer. Hvis man velger en postkasse i tre, så skal man velge en værbestandig tresort. Får du aviser? Da kan du supplere med en avisrulle til postkassen din.

Regler om plassering av postkassen

Det skal være enkel adgang til postkassen for postbudet. Postkassen bør være plassert slik at åpningslokket minimum er i en høyde på 90 cm. I tettbygde områder bør postkassen være plassert ved port/innkjøring eller inntil 100 meter utenfor eiendommen, men i spredbygde strøk er det et krav om 250 meter fra port/innkjøring. Postmottaker er selv ansvarlig for å sørge for god tilgang til postkassen med snømåking, strøing, søppelkasser og organisering av bukser og trær, samt annet som kan være til hinder angående adkomst til postkassen. Postkasseplasseringen er regulert av Samferdselsdepartementet i Lov om posttjenester og Forskrift om post. Hvis ikke postkassen eller brevåpningen er plassert riktig, så kan postbudet ta posten med tilbake og returnere den til avsenderen.

Din rettighet til en standardpostkasse

En postkasses mål følger den felleseuropeiske standard DS/EN 13724 for utforming av postkasser. Grunnlaget for dette er det store standardbrevet C4, som skal kunne komme igjennom brevsprekken uten problemer og ikke krølle seg inne i postkassen. Dessuten: I mange gamle bygninger finnes det utdaterte og alt for små modeller.