Grytesett

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Gryter og panner til amatørkokker og proffesjonelle

Uten gryter og panner blir det vanskelig å kokkelere i kjøkkenet. Disse to grunnleggende kjøkkenutstyr har gryter med en diameter på ca. 16 centimeter og to store gryter med en diameter på ca. 20 centimeter. I forhold til de små kjelene bør du helst velge en modell i stål til saus og en med litt større størrelse til grønnsaker og annet tilbehør. De store kjelene passer veldig godt til poteter, pasta og kjøtt. Hvis man kan like å lage mat til flere personer, så kan man godt supplere dette grytesettet ytterligere med en 5-liters suppegryte.

Slik gjenkjenner du kvalitetsgryter 

Gryter av god kvalitet fremstilles smaksnøytrale, fargeekte, syrebestandige og i bruddsikre materialer, f.eks i keramikk, rustfritt stål eller støpt aluminium. De avgir ikke noen skadelige stoffer til maten og har ikke noen skarpe deler, fine riper eller hullrom. Kvalitetgryter er godt behandlet og har en lang levetid, så selv ved intensivt bruk bør ikke noen deler brekke av. Kjeler som er lette å rengjøre og som kan settes i oppvaskmaskinen er veldig praktiske. Designet spiller også en rolle: Ergonomiske, riktige formet håndtak gir en sikker håndtering av kjelene. Du skal også ta høyde for ovnen din når du skal velge ditt nye grytesett. Det er nemlig ikke alle kasseroller som må brukes på elektriske komfyrer, keramiske kokeplater, gasskomfyrer og induksjonskomfyrer.

Tips til kjøp av panner

Enhver husholdning har bruk for minimum en panne. Modeller i støpejern eller i rustfritt stål er perfekte til å lage en god biff på, mens panner i non stick-belegg gjør det enkelt å lage omeletter og pannekaker. Ideelt sett bør du ha to panner: En stor stekepanne med høy kant og lokk til gryteretter, og en liten panne til f.eks speilegg.