DC-omformer

Filter
Fargegruppe
  1. beigeblåbrunflerfargetgrågrønngulgullhvitlillaoransjerosarødsvartsølvtransparent
Materiale

Jevnstrøm blir til vekselstrøm - med en vekselretter

Vekselrettere blir også kalt invertere eller spenningsomformer. Det er et teknisk apparat, som omsetter jevnstrøm til vekselstrøm. En vekselretter kan brukes overalt hvor det er behov for vekselstrøm, men hvor det kun er en strømkilde med jevnstrøm tilgjengelig, f.eks i form av bilbatteri. For også å kunne bruke dine elektriske apparater som fjernsyn, laptop, eller kaffemaskin som vanlig når du er på farten, har du bruk for en såkalt spenningsomformer, f.eks i en autocamper, campingbuss, i kolonihagen eller på en båt.

Hva skal du være oppmerksom ved kjøp av en vekselretter

Når du skal velge din spenningsomformer skal du være oppmerksom på den konstante utgangseffekten: Den beskriver den effekten en inverter kan gi innenfor et fastlagt tidsrom. En vekselretter kan kun ramme sin spisseffekt i kort tid, for ellers vil apparetet overopphete. Slike kortvarige spissfekter er det f.eks bruk for til å få eldre apparater eller apparater med motor opp å kjøre. Jo høyere vekselsretterens virkningsgrad er, jo mindre belastes jevnstrømskildens batteri. Gode spenningsomformer har en virkningsgrad på 80 til 95 prosent. For å kunne skape 100 watt vekselstrømforsyning har en slik spenningsomformer bruk for 105 til 126 watt jevnstrømforsyning.

Vekselrettere til solcellesystemer

Hvis man har et miljøvennligt solcellesystem, så trenger man en inverter til å kunne omsette solcellemodulets jevnstrøm til vekselstrøm. Strømmen blir ledet inn i det offentlige strømnettet. I tillegg har vekselretteren det overordnede ansvaret for å styre og overvåke solcellesystemet. Den sørger for at solcellemodulet arbeider optimalt og kontrollerer samtidig strømnettet, så alle sikkerhetskriterier blir overholdt.

© tectake   |   Alla priser är inkl. moms, fraktfritt.

Fri frakt i Norge!

Levering vil normalt skje innenfor 3-5 virkedager.

Vi bruker Posten og Postnord som fraktseleskaper.

Varen sendes samme dag som bestillingen legges, under følgende forutsetning:

- Bestillingen legges innen kl. 11.30 (mandag-fredag)
- Du velger direktebetaling (visa/kredittkort eller PayPal) eller bankoverføring eller betaling med Klarna Faktura og
- Vi har varen på lager (det gjelder altså ikke bestillingsartikler eller artikler som er utsolgt).