Varme

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Er infrarøde varmepaneler et godt alternativ?

De tradisjonelle oppvarmingsmetodene med olje, el og gass har mange ulemper. Da det handler om noe som heter konveksjon, oppstår det en luftsirkulasjon under oppvarmingen som gjør luften tørr, sprer støv rundt på gjenstandene og på gulvet, samt fremmer dannelsen av mugg. I tillegg bruker konveksjonsoppvarming mye energi, som også kan ses tydelig på varmeutgiftene. Det er derfor ikke tilfeldig at mange mennesker kjøper et infrarødt varmepanel, da det imponerer med sine mange fordeler i forhold til de opperinnelige oppvarmingsmetodene. Grunnen til at så mange velger å kjøpe et infrarødt varmepanel handler mye om at det utgjør et godt supplement til det å varme opp innenfor huset fire vegger. Som en fullstendig erstatning blir den strømdrevne varmen meget dyr med tiden.

Hvorfor kjøpe et infrarødt varmepanel?

Varmepaneler med infrarød varme har mange fordeler sammenlignet med de tradisjonelle varmesystemene. Alllerede på grunn av de infrarøde strålenes strålevarme, og ikke konveksjonsvarme, forsvinner alle de negative egenskapene ved el-, olje-, eller gassvarme. Det er heller ikke noe luftsirkulasjon, som er dårlig for inneklimaet. Mugg forebygges og støv blir ikke spredt rundt i lokalet. Spesielt for astmatikere og allergikere er det optimalt å bruke infrarød varme. Ved bruk av konveksjon oppvarmes luften som stiger til værs, og den kalde luften faller til bunnen. Derfor skjer det at hodet blir varmt, mens føttene er kalde. De infrarøde strålene fordeler seg jevnt rundt om i rommet som skaper en stabil varme. Strålene trenger dypere inn i huden enn konveksjonsvarme som betyr at temperaturen automatisk føles høyere. Du kan derfor innstille temperaturen til å være to grader lavere enn en tradisjonell radiator. På den måten kan du spare litt på utgiftene hvis du kjøper et infrarødt varmepanel. Anskaffelsesomkostningene er meget lave, og selve varmepanelet fyller ikke veldig mye. Det er også raskt og enkelt å installere varmepanelet. Ytterligere fordeler ved det er at infrarøde varmepaneler har en lang levetid og er ganske sikre, fordi de har en lukke. I tillegg kan ikke varmepanelet fryse.

Hvordan fungerer et infrarødt varmepanel?

Infrarøde varmepaneler virker ved hjelp av elektrisitet. Elektrisiteten blir omdannet til infrarøde stråler når det varmes opp. Motsatt konveksjon avgir infrarød stråling ved hjelp av bølger. De varmer ikke opp luften direkte, men avgir varme til personer, gulv, tak, m.m., som deretter avgir en en jevn varme til rommet du befinner deg i. Varmen trenger dypere inn i huden, og følelsen av infrarød varme kan sammenlignes med å ligge i solen eller å oppholde seg i et rom med komfyr.

Hvor effektivt virker infrarøde varmepaneler?

Infrarøde varmepaneler virker vesentlig mer effektivt enn de tradisjonelle oppvarmingssystemene. Ca. 86 % av den energien som brukes til å varme opp med, blir faktisk omgjort til varmestråling. Ved bruk av oljeoppvarming vil det være høyst 80 % av energien som blir utnyttet effektivt. Området rundt er en de viktigste faktorene for å oppnå høy effektivitet med hensyn til varmepaneler, som avgir deres varme igjennom infrarøde stråler. På den ene siden kommer det ann på veggenes eller møblenes materiale som grenser opp til varmepanelet. Noen materialer leder varmen bedre enn andre. På en annen side kan det bli avgitt mindre varme i et tomt rom enn i et rom som er fullt møblert med mange gjenstander.

Hvor varme blir infrarøde varmepaneler?

Varmepanelenes makstemperatur er forskjellig alt etter produsent og modell. Generelt kan vi si at overflaten på varmeplatene blir ca. 90°C til 125°C varme.

Er infrarøde varmepaneler farlige?

Infrarøde varmepaneler er fullstendig ufarlige. De er de samme strålene som vi får fra solen, og de er livsviktige. Infrarøde stråler styrker immunsystemet og føles generelt behaglige.

Hvor mye tid sparer man ved å bruke infrarøde varmepaneler?

Hvis du kjøper et infrarødt varmepanel vil prisen det koster å skaffe seg produktet være ganske lav. Det er kun hvis du har planer om å fyre med infrarød varme at det blir en dyr affære. Omkostningene kan være tre til fire ganger høyere enn hvis du fyrer med olje. Dog er de infrarøde strålenes energi mer effektive. Det kan godt betale seg å skaffe seg et infrarødt varmepanel til hjemmet ditt som et supplement for å få et mer behaglig klima. I noen rom kan det være mer fornuftig og billigere å bruke et infrarødt varmepanel. I en kolonihave eller i et feriehus vil det være vesentlig dyrere med et stort varmesystem med gass, olje eller EL.

Fasit: Infrarøde varmepaneler er et nyttig og dekorativt supplement til den bestående oppvarmingsformen i huset. De har mange fordeler. De infrarøde strålene sørger for en behagelig varmefølelse i kroppen, fremmer immunssystemet og gjennomblødningen. Det er billig å anskaffe seg et infrarødt varmepanel, det er lett å installere og anvendelsesområdene er veldig forskjellige. Dette er ikke en gang alle fordelene! Hvis du synes alminnelige varmeapparetene ikke er pene, så kjøp deg et infrarødt varmepanel da vel.