Hengekøyer

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Heng komfortabelt i din nye hengekøye

Nyt sommeren i en lett gyngende hengekøye eller i en behagelig hengestol. Visste du for eksempel at opperinnelig ble hengekøyer lagd av flettet bark eller sisal, men i dag brukes det forskjellige vevede stoffer og kunsttoffer i allverdens av farger.

Hengekøyer av netting vs. hengekøyer av stoff

Tradisjonelle hengekøyer fremstilles av sammenflettede bomullstråder. Disse såkalte nettinghengekøyene har ikke knuter, er ekstremt stabile, pustende og tilpasser seg kroppen perfekt. Stoffhengekøyer består derimot av faste tekstiler. De har en bedre liggekomfort og en bedre varmeisolering. Disse modellene er derfor spesielt populære i de litt kjøligere områdene. Hengekøyer av stoff fås med eller uten stolper: De skaper liggeflaten og gjør din hengekøye til en perfekt liggestol. I utgangspunktet er hengekøyer lette, de kan vaskes og er motstandsdyktig mot mugg. Store dobbelt hengekøyer har plass til to og inviterer til kos. Et innebygd tak over hengekøyen beskytter mot for sterk solbestråling og sporadiske regndråper.

Heng opp hengekøyen din sikkert 

Hengekøyer henges som regel opp i to punkter. Du kan f.eks sette de fast i trær, på stabile loftsbjelker, eller med spesielle veggkroker. Selv om du ikke har noen egnede trær i hagen din, betyr ikke det at du skal gå glipp av den avslappende hengekøye-følelsen i det fri. Det finnes også praktiske stativer, som hengekøyene kan henges inn i: Velg mellom hengekøystativer som settes fast i bakken med tau og plugger, eller hengekøyestativ med en u-formet basis. NB: Den optimale høyden for hengekøyen er den halve avstanden mellom de to opphengningspunktene. Hengekøyen skal ha et relativt stort fall, så du kan slappe behagelig av i den. Dette gjelder spesielt for modellene uten rundstokk.