Rotting møbler

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material
 1. kr 9 159
  UVP kr 9 975
  (86)
 2. kr 1 919
  UVP kr 3 585
  (93)
 3. kr 9 119
  UVP kr 11 975
  (89)
 4. kr 5 329
  UVP kr 8 575
  (66)
 5. kr 4 759
  UVP kr 8 975
  (86)
 6. kr 7 119
  UVP kr 9 475
  (84)

Rotting-møbler: Forvandle terrassen din til en smart lounge

Når solen skinner og temperaturen stiger forvandler terrassen din seg til et koselig friluftsrom: Rotting-møbler i avslappet lounge-stil inviterer til sosial samvær og skaper de perfekte rammer for avslappede hagefester med familie, naboer og venner. Nedenfor informerer vi om hva du skal være oppmerksom på når du kjøper hagemøbler i rotting.

Rotting eller polyrotting?

Rotting er et naturlig råstoff som utvinnes fra stammen fra den sørasiatiske rottingpalmen. Kunstflett rotting-møbler gir en sørlig sjarme, ser elegante ut og har et slitesterkt materiale. Sittemøbler i naturlig rotting er meget stabile og lette. Materialet kan derimot ikke tåle fukt, så det er viktig at hagemøbel-settet i naturlig rotting står i le, for å beskytte det mot regn og eventuelle skader.

Møbler i polyrotting er mer motstandsdyktige: Her handler det om et flettet kunststoff som ligner på naturlig rotting utseendemessig. Utover det elegante designet har hagemøbler i rotting flere fordeler: Det anvendte materialet polyethylen er lett å rengjøre, er værbestandig, slitesterk og 100 % resikulerbart. Derfor egner det seg veldig godt til utendørsbruk. Derfor er det ofte dette materialet som blir valgt når familien skal se etter nye hagemøbler.

Den perfekte kombinasjonen: Rotting-møbler er både robuste og behagelige

Rotting-møbler har en høy sittekomfort på grunn av deres myke fletteverk. Under den behagelige overflaten skjuler det seg en korrosjonsbestandig ramme i pulverlakkert aluminium som sikrer en stabil stilling. Visste du at polyrotting på samme måte som hagemøbler i naturlig rotting blir laget for hånd? Både flettede bånd av flate fibre og av runde rør kan brukes til det. På den måten kan det lages rotting-møbler i ulikt utseende og haptik.

En ytterligere fordel ved polyrotting: De robuste kunstofffibrene kan innfarges, men de blir prosessert. Hagemøbelsett i rotting finnes i mange populære farger som antrasitt, svart eller beige. Taket være rattan-møblenes UV-resistent falmer ikke stoler, sofaer og bord. Selv ved sterk sollys beholder de deres farge og form. I tillegg er materialet vanntett, så regndråper triller enkelt av.

Rotting-møbler med lounge-stemning

Puter som er egnet for utendørsbruk gir ekstra komfort og skaper en hyggelig lounge-stemning på terrassen din. På grunn av deres motstandsyktige trekk og værbestandige materiale vil ikke putene bli skadet når de første regndråpene faller. Det finnes mange forskjellige farger, mønstre og design, så du kan skape en hjemmekoselig atmosfære i hagen din.

Vedlikehold og rengjøring av rotting-møbler

Sittemøbler i polyrotting finner man ofte på arealer utendørs, f.eks utenfor restauranter. Nå kan man også finne det mer og mer i private hager. Grunnen til det er innlysende: De stilfulle hagemøblene er formstabile og temperaturbestandige, værbestandige, har lang levetid og er enkle å rengjøre. Grovt smuss kan du bare sprute vekk med hageslanger, mens mindre flekker fjernes med myk klut eller med en børste og litt såpevann.

Det finnes også kunststoff rengjøringmidler, som egner seg spesielt til pleie og vedlikehold av rotting-møbler: Putt det på en svamp og tørk av møblene dine med det. Alternativt kan du også sprute spesial rengjøringsmiddelet direkte på møblene dine og la det virke kort. Skyll etter med rent vann for å fjerne eventuelle rester av rengjøringsmiddelet. Ved å bruke dette rengjøringsmiddelet kan du uten problemer fjerne flekker fra solkrem, is eller andre ting samtidig mens du forlenger rattan-møblenes levetid. Rengjøringsmiddelet egner seg spesielt til rensing av materialet og styrker beskyttelsen mot UV-stråling og andre værpåvirkninger.

Hvor skal man gjøre av rotting-møblene om vinteren?

På grunn av deres værbestandige egenskaper kan rotting-møbler stå utenfor hele året. Hvis man har mulighet for det, bør man derimot oppbevare rotting-møblene sine i kjelleren i garasjen om vinteren. Hvis rotting-møblene av plassmessige årsaker er nødt til å stå på terrassen om vinteren bør du dekke de med et trekk i stor nok størrelse. På den måten er hagemøblene dine beskyttet mot vær og UV-påvirkning, og forblir rene når de skal brukes igjen neste år.

Lounge-hjørne eller hagesett: Finn dine nye rotting møbler til hagen 

Utvalget av smarte møbler i rotting er stort. Spesielt kurvstoler i rotting til terrassen er populære. De finnes i lyse, naturfargede nyanser, men også i mørkere farger som brunt. Ofte settes det flere enkeltdeler sammen til store sofamiljøer i flere moduler som gir en lounge følelse. De inviterer til hyggelig samvær og passer perfekt til å kunne nyte en drink eller en iskaffe i det fri.

Hvis man gjerne vil spise utenfor regelmessig, bør man overveie å kjøpe et loungesett: Møblementet er ikke langt fra grillen, og er perfekt om du vil holde grillfester. Mange spisebord er for det meste utstyrt med en glassplate, som skaper en glatt overflate på bordet. Polyrotting-møblenes design har også en del å si. Klassiske rottingmøbler har kantede former og fremstilles av flate fibre. Det finnes også runde, buede rotting-møbler med tykkere, runde fibre.

Våres tips: Tidligere var det mange stive rotting-møbler som ikke kunne stables, men i dag blir det produsert praktiske stoler som kan stables, samt posisjonsstoler i rotting som kan foldes ut og inn i flere posisjoner. Det behagelige og robuste kunstflett kombineres her med et stabilt stål, aluminium eller rustfritt stål.

Resultat: Møbler i polyrotting forener alle egenskapene ved møbler i naturlig rotting, men er vesentlig mer robuste og har lengere levetid. De tryller frem en hyggelig «feel-good» atmosfære på terrassen din, og inviterer deg til å slappe av i bløte puter.