Tralle

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material

Hvilken tralle er den rette?

Hvis du overveier å anskaffe deg en tralle, er det viktig at at du bestemmer deg på forhånd, hva den skal brukes til. Spørsmålet er om du vil transportere ting, eller om trallen skal fungere som en erstatning for barnevognen. Nedenfor finner du nyttige tips, som kan hjelpe deg med å velge det riktige trekkvognen.

Den optimale trallen til barn

Det er viktig at barna dine har det hyggelig i trallen. Dermed er det en fordel å velge en tralle med kalesje, tak, skjerm eller presenning til lange turer, så dine barn er beskyttet mot vind, sol og regn. I tillegg bør vognen også ha en brems, så den kan brukes som et lekeapparat. Det er spesielt nyttig når det går nedover i f.eks bakker. Det er også en god idé å se om det finnes et håndtak på trallen, så barna selv kan holde fast under kjøreturen.

Materialet er også avgjørende. Ubehandlet tre er et upraktisk materiale til en trekkvogn, fordi det lett splintrer og dermed kan barna dine komme til skade. En modell av nylon eller lakert tre er bedre egnet. Hvis du er fast bestemt på å kjøpe en vogn av ubehandlet tre, anbefales det å lakkere den før bruk. Lakken skal være fri for skadelige stoffer, så barna dine ikke oppdager noen giftiger stoffer gjennom huden. Ytterligere bør du ta med i betrakning at vognen fyller mye. Velg derfor en plassbesvarende trekkvogn, som du lett kan transportere i bilen eller ta med på ferie. Den sammenleggbare trekkvognen er en plassbesvarende modell.

Trallen som transportvogn

Hvis du gjerne vil transportere tunge gjenstander som hageredskaper, drikkevarer eller små møbler, er det den maksimale belastningen som er avgjørende for valget ditt. Spesielt med hensyn til last er det stor forskjell på de enkelte modellene på trekkvognsmarkedet. Tralle av tre har, mest på grunn av den robuste konstruksjonen, en høyere maksimal belastning enn en foldbar tralle av aluminimum. Her bør man også tenke på at en slik «pakkesel» bør ha brede dekk. Jo bredere dekkene er, desto mer uproblematisk blir transporten på en ujevn vei.

En tralle med designerlook

I løpet av de siste årene har det skjedd mye på trekkvognsmarkedet. Ut over de klassiske modellene er det nå også et bredt spektrum av varianter i kulørte farger og kreative designs i forskjellige former til ulike formål; for eksempel transport av henholdsvis ting og barn. Dessuten er en sammenleggbar tralle rett og slett bare trendy. Spesielt trallene som har en duk, skjerm eller presenning.