Strandkurv

En gammeldags strandstol bringer kyststemningen hjem til deg selv

Ta plass og lukk øynene. Lytt til bølgene, måkenes skrik og vinden som suser. Nei, du befinner deg ikke ved Middelhavskysten! Du er hjemme i din egen hage, og sitter i en smart, vintage strandstol. Dette spesielle møbelet består av tre og kurvfletting, en solmarkise og fotskamler som kan trekkes ut. Strandstolen symboliserer ekte sommerstemning.

Den gammeldagse strandstolens historie

Den gammeldagse strandstolen, slik vi kjenner den i dag ble oppfunnet i 1882 av en kongelig kurvmester fra Rostock ved navn Wilhelm Bartelmann. Siden 1910 har den populære stolen nesten ikke endret sitt utseendet: Det er en stol for to personer med en bunn i fyr og gran som har en hette av fletteverk over seg. Setene er trukket over med impregnert markisestoff eller PVC. I over 100 år har den gammeldagse strandstolen upåklagelig beskyttet badegjestene og besøkende på stranden mot vind, sol, regn og sand. Stolen blir mer og mer populær og finnes ikke lenger bare på stranden, men også i private hager.

Hva skal du være oppmerksom på ved kjøp av en gammeldags strandstol?

For at vintage strandstolen kan stå i mot vind og vær, bør den ha en sterk kurvfletting. Materialet bør derfor være 100 % stabilt og UV- motstandsdyktig. Maritime striper eller romantiske blomsterprint – alt er tillatt. Vær dog oppmerksom på om dine putetrekk kan tas av og vaskes.