Barnevogn

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material
  1. kr 509
    UVP
    (91)

Barnevogn - sikkert på farten med alt, hva du eier og har

Når det er en liten på vei skal alle kommende foreldre på et eller annet tidspunkt beslutte seg for hvilken barnevogn de ønsker. Det finnes et stort antall av modeller, og prisforskjellene kan godt være betydelig store. Vi har derfor sammenfattet noen gode råd om emnet.

Overveielser før kjøp av en barnevogn

Det beste vil være om du allerede innreder barnerommet mens du er gravid og samtidig finner en god barnevogn. På den måten vil du være veldig godt forberedt når din prins eller prinsesse endelig kommer til verden – og i blant skjer det raskere enn forventet.

Får å kunne velge den rette barnevognen bør du kunne stille deg selv noen spørsmål på forhånd: Hva slags underlag kommer du til å trille mest på? Små hjul i plast egner seg f.eks godt til et jevnt underlag av asfalt, men store gummihjul gir en stabil tur på selv ujevne skog- og grusstier. Hvis du kommer til å være mye på farten med babyen din har du bruk for en praktisk barnevogn som uten problemer kan slås sammen og oppebevares i bagasjerommet.

Hvis man bor i en leilighet, ikke har heis og kommer til å bære barnevognen flere etasjer, bør man velge en modell som ikke veier så mye. Ønsker du å bruke barnevognen så lenge som mulig, eller kommer du til å skifte din nyfødtes barnevogn ut med kombivogn? Til slutt: Hvor mye penger vil du gi for barnevognen?

Din sjekkliste ved kjøp av barnevogn

Uansett hvilken modell du velger å kjøpe, så bør du ikke gi avkall på noen helt elementære ting. En barnevogn av god kvalitet er sertifisert og testet av TÜV eller GS, som står for kontrollert sikkerhet. Den skal være robust, stabil, og parkeringsbremsen skal fungere upåklagelig. Et justerbart håndtak og et stell som lett kan klappes sammen gjør det lettere å håndtere barnevognen. Trekket bør være værbestandig, pustende og lett å rengjøre. Stoffet må under ingen omstendigheter lukte kjemisk.

Klassisk barnevogn eller kombivogn?

En klassisk barnevogn har store lufthjul og gode fjærer. Den kan brukes fra den dagen barnet blir født: Den innebygde babylift eller voksipose kan tas ut, så du veldig lett kan være på farten med det nye familiemedlemmet. Denne barnevognsmodellen passer alle som foretrekker et tradisjonellt utseende uten for mye snikksnakk.

En ytterligere fordel: Klassiske barnevogner har masse av oppbevaringsplass til bleier, flasker og innkjøp. Denne modellen anbefales kun til barn på opp til tolv måneder gamle. En kombi-barnevogn kan du bruke i vesentlig lengere tid: En kombivogn har et klassisk barnevogn stell, men som kan varieres med forskjellige ekstra moduler. Slike 3-i-1-modeller inneholder som regel en bilstol til bilen, heis og sports stell.

En kombivogn kombinerer alle fordelene ved en klassisk barnevogn med en trillevogn.
På den måten kan du bruke vognen fra den dagen sønnen eller datteren din blir født, og inntil barnehagealder. Det forutsetter selvfølgelig et robust stell som lett kan manøveres ved hjelp av et par dreielige hjul. På den måten kan du være mobil, selv når den nyfødte med tiden blir større og tyngre.

Barnevogn, trillevogn, sportsvogn eller babyjogger?

Så snart barnet kan sitte sikkert og gå selv, kan du gå over til en liten, praktisk trillevogn. Disse barnevogn modellene til de større barna egner seg først og fremst til korte turer på jevnt underlag og har masse av komfort. Det finnes f.eks modeller med justerbart rygglen, polstret sete og praktisk solparasoll. Trillevogner er veldig lette, og kan uten problemer klappes ut og sammen igen – ofte kun med en hånd. En annen god egenskap ved disse vognene er at barna elsker at de selv kan krabbe inn og ut av trillevognen.

Sportsvognen ligner mye på trillvognen. Også denne barnevogn modellen kan lett klappes sammen, men er ofte litt tyngre, men mer stabil enn en trillevogn. Derfor kan du uten problemer kjøre med en sportsbarnevogn på ujevnt underlag. Vi anbefaler en slik modell som nummer 2 barnevogn etter den klassiske barnevognen, når det nye familiemedlemmet kan sitte sikkert og ikke ønsker å ligge ned hele tiden.

Babyjoggeren er også en slags sportsvogn og passer veldig godt til sporty foreldre. På grunn av dens stabile, men også meket fleksible konstruksjonen kan joggeren brukes til raske gå- eller løpeturer. Den gode fjæringen sørger for at din lille prins eller prinsesse sitter sikkert og behagelig når dere f.eks drar på turer i naturen, f.eks på ujevnt terreng. Denne barnevogn modellen på tre hjul anbefales til barn fra ett år.

Tilbehør til barnevognen 

Hvis du har valgt deg ut en barnevogn kan du nå starte å lete etter tilbehør som passer til den. Det er f.eks praktisk med en kjørepose foret med en myk lammeskinn, som holder babyen varm om vinteren. Du kan ta et regntrekk i gjennomsiktig plast over barnevognen din når det regner kraftig, og den blåser ikke bort selv ved sterk vind.

Du har bruk for en paraply eller en solparasoll for å beskytte den lille mot solens intense srråler. Irriterende mygg og veps kan også forstyrre dine trilleturer med barnevognen om sommeren. Da er det lurt med et passende myggnett. Har du har et eldre barn som enda ikke kan gå de helt lange turene helt alene, så er et trinnbrett til barnevognen en god idé: Det settes fast på avstiveren mellom de to bakhjulene, så de små, trøtte eventyrerne kan la seg bli skjøvet av mor eller far.

Barnevognen skal passe til det livet du lever

Mens kvinnene ofte interesserer seg for barnevognens design, er menn mer interessert i de tekniske detaljene. Begge deler har sin berettigelse, men det viktigste er nok at du velger en modell som passer til livsstilen din. Hvis man bor på landet og ofte triller i ujevnt terreng, har man selvfølgelig bruk for en annen barnevogn enn en byboer. Bileiere bør f.eks velge en modell som kan være i bagagsjerommet, mens togpendlere trenger en vogn som er lett og praktisk. Grunnleggende er det slik at hvis du investerer i kvalitet, så vil du og den lille ha glede av barnevognen i lang tid. Hvem vet? Kanskje melder nummer to snart sin ankomst?