Massasjebenk

En massasjebenk bidrar til avslapping i livet

Vil du gjerne nyte den deilige følelsen av lett massasje innenfor husets fire vegger? Eller vil du gjerne hjelpe andre mennesker med å lege muskelspenninger og ryggsmerter etter en lang dag på kontoret ved å massere de? Da har du bruk for en profesjonell massasjebenk! Nedenfor avslører vi hva du bør tenke på før du kjøper en massasjebenk.

Transportable massasjebenker er fleksible og stabile

En transportabel terapibenk kan innen for kort tid og uten store problemer klappes opp og sammen igjen. Den kan klappes sammen uten å ta for stor plass og kan brukes med det samme. Vær oppmerksom på egenvekten: Transportable massasjebenker bør maks. veie 25 kg. Dermed kan de også tas med til din neste kundeavtale uten store vanskeligheter. Det hører ofte med en bæreveske i den samlede leveransen som hjelper deg med å frakte benken. Fleksibiliteten bør selvfølgelig ikke være på bekostning av stabiliteten. Massasjebord av god kvalitet har en robust ramme, skrittsikre føtter med gummiputer og et innebygd hengsel i midten. Tverrstenger og diagonale stropper øker stabiliteten ytterligere og forhindrer forstyrrede knirkelyder selv ved større belastninger. Den maksimale belastningen for benken bør ligge på 250 kg.

Komfort til massøren og de som blir massert

Velg et behandlingsbord med en god lengde og bredde. På den måten har du mye plass til å bli massert på, og kan lett og bekvemt legge deg ned og ha armene ned langs siden. Som massør bør du tenke på at noen grep krever mer bevegelsesfrihet, og derfor bør du ha størrelsen på terapirommet ditt i bakhodet. Massasjebenker av god kvalitet kan instilles i høyden, så terapeuten kan tilpasse benken til sin egen høyde. Den skal også kunne innstilles individuelt ved hodet og føttene. Tilbehør som armslynger eller hodestøtter gjør massasjen enda mer behagelig. De pågjeldene delene bør kunne settes fast på massasjebenken og justeres enkeltvis. Hodestøtten har noen fordeler sammenlignet med en vanlig benk med bare et hull i den øverste delen av massasjebenken: Klientens ansikt ligger helt fritt og gjør det mulig å trekke pusten under massasjen. Helningen på puten bør ubegrenset kunne innstilles, så kunden ikke får nakkesmerter under massasjen.

Polstring og trekk på en hygienisk massasjebenk

En myk polstring i en tilstrekkelig kvalitet er definitivt avgjørende for lengre behandlinger. Eksperter anbefaler en tykkelse på 4 centimeter eller mer på skummet, så klienten kan ligge behagelig under massasjen. Spesielt kantene og sømmene skal være lagd i noenlunde god kvalitet. Hygienen spiller også en stor rolle for kundens velvære. For å kunne garantere for en perfekt hygiensk opplevelse bør stoffet være hudvennlig, og til å ta av så det kan vaskes. Underlag i polyuretan anbefales, også kalt PU-belegg. Det er imitert skinn av god kvalitet, som ikke inneholder myknere og skadelige stoffer. Samtidig sørger den olje-og vannavisende overflaten for god hygiene i behandlingsrommet. Ekte skinn er også egnet som trekk på behandlingsbordet. På grunn av skinnets glatte og finporet tekstur føles det mykt og varmt på huden. Klientes kropp kan gli meget lett rundt på benken som gjør behandlingen mer komfortabelt for både klienten og terapeuten.

Pleie og vedlikehold av massasjebenker o

Rengjør massasjebenken grundig med varmt vann etter hver behandling. Det finnes spesielle spray som man kan desifinsere benken med. Disse kan du få kjøpt i enkelte fagbutikker. Viktig info: La massasjebordet tørkes godt innen du klapper det sammen og oppebevarer det i transportvesken, ellers risikerer du mindre pene flekker på ytterstoffet. Kontrollér massasjebenkens skruer og muttere hvor man justere høyden, på benplatene og i samlingene ca. hver 6. måned for å kunne garantere optimal stabilitet. Spesielt ved hyppig bruk kan det være nødvendig å sette de fast med en skrutrekker. Hvis noen av delen skulle bli ødelagt kan du som regel kjøpe nye deler og skifte de ut selv.

De mest populære massasjeteknikkene

Massasjebenken din passer til mange forskjellige massasjeteknikker. Her vil vi kort utdype de mest populære: Den mest utbredte massasjeformen er den svenske. Det er en klassisk helkroppsmassasje eller en delvis kroppsmassasje, som løsner spenninger og lindrer spesifikke problemer ved hjelp av lange, glidende strøk og knaing. Duftende oljer blir normalt brukt for å forsterke wellness-effekten. Thai-massasje, også kjent under det thailandske navnet "Nuat Phaen Boran", består av passive utstrekninger av kroppen. Videre består den også av en trykkpunktsmassasje som ligner akupunktur, samt en skånsom mobilisering av leddene. Her arbeider terapeuten med hånden, albuen og føttene. Også innenfor den japanske Shiatsu-massasjen bruker massøren mer sin egen kroppsvekt enn sin muskelkraft. Her blir energibanene først og fremst behandlet, som i følge den tradisjonelle kinesiske medisinen fordeler livsenergien i kroppen. Teknikken "Lomi Lomi Nui" stammer fra Hawaii. Denne spesielle massasjeformen skal ikke kun få én til at slappe av, men også løsne kroppslige og mentale blokader. Terapeuten bruker hele underarmen sin, inkludert albuen, til å massere klienten. I tillegg finnes det mange andre massasjeteknikker hvor det brukes hjelpemidler som oppvarmet steiner, duftende urtestempler eller myke kroppspeelinger.

Massasjebenken er nøkkelen til mer lykke

Uansett om du er i din egen klinikk, hjemme hos klienter eller i din egen stue, så bidrar en massasjebenk til avslapping. Nyt denne århundre gamle terapiformen og legg all hverdagsstresset bak deg.