Rotting sittegruppe

Sort by
Pris
Kategorier
Color
Material
 1. kr 1 999
  UVP kr 3 585
  (92)
 2. kr 7 809
  UVP kr 8 975
  (82)
 3. kr 9 099
  UVP kr 11 975
  (89)
 4. kr 1 719
  UVP kr 2 495
  (92)
 5. kr 3 969
  UVP kr 5 585
  (90)
 6. kr 2 319
  UVP kr 3 985
  (90)

Rotting-møbler overbeviser med deres holdbarhet og tiltalende utseende

Vi vil alle sammen gjerne ha et vakkert hjem der vi kan slappe av etter endt arbeidsdag. Hvis man har sin egen hage eller terrasse kan man betrakte seg selv som heldig. Å ha sin egen avslapnings oase med matchende møbler og tilbehør bidrar til å skape en god atmosfære. Utvalget av hage,- og utendørsmøbler er veldig variert, men hvis man velger å kjøpe rotting-møbler har man i følge oss tatt et godt valg. Utover naturlig rotting som egner seg til innendørs bruk er møbler i polyrotting spesielt laget for utendørsbruk. Stoler, border, puffer, eller et komplett loungesett overbeviser med mange av deres fordeler. De har en lang levetid, er holdbart og slitesterkt, enkelt å rengjøre og passer til nesten alle hjem. Hagemøbler i kunstrotting pyntet med fargerike puter gjør terrassen til en fryd for øyet. Nedenfor finner du informasjon og råd vedrørende materiale og pleie.

Hva er rotting-møbler?

Moderne rotting-møbler blir som regel ikke lenger produsert i naturlig rotting, men derimot i polyrotting. Dette er et kunststoff fiber hvor kvaliteten av de produserte hagemøblene bestemmes av fletteverket. Polyrotting står for "polyethylen rotting" og er et kjemisk materiale. Disse fibrene er veldig motstandsdyktige og vanskelig å rive i stykker. Selv med en diameter på få millimeter kan de klare en belastning på opp til 10 kg. Det avhenger selvfølgelig av kvaliteten av det kunstoffet man bruker og hvor motstandsdyktige fibrene er. Billige rotting-møbler bevarer deres stabilitet i lengre tid, mens kvalitetsfibre er mer elastistiske og har en høyere UV-resistens. Materialet absorberer nesten ikke noe fukt og er ikke følsom ovenfor vann. Polyrotting finnes i forskjellige modeller med runde eller flate fibre. I tillegg finnes det også ulike strukturer med hensyn til overflaten. Utseendemessig er flettematerialet nesten ikke forskjellig fra naturlig rotting. Produkter produsert i kunstflett er 100 % resikulerbart som skåner miljøet. Det finnes polyrotting-møbler for enhver bruk og lommebok. De passer både på terrassen og i hagen, men det er også mulig å bruke møblene inne. Uansett om du velger en stol, sofa, eller en lounge i rotting, så er produsentenes tilbud stort og oppfyller de fleste ønsker. Polyrotting-møblenes elegante mørke naturdesign blir ekstra flott om du plasserer noen fargerike eller ensfargede puter i sofaen.

Hvordan pleier og vedlikeholder man sine rotting-hagemøbler?

Stoler, bord, liggestoler eller en lounge i polyrotting bidrar til å skape en flott hage eller terrasse. For å ha glede av møblene lengst mulig bør du også pleie hagemøblene dine. Én mulighet er skinnpleie. Putt en liten klump i en forstøver og sprut pleien jevnt over møblene. Tørk av med en tørr klut. Rotting-møbler beholder deres smidighet og har en lengere levetid når man gir de behandling. Du må derimot ikke bruke produktet for ofte, fordi det kan gjøre møblene porøse. Hvis rotting-hagemøblene oppbevares ute i naturen anbefales det å bruke et møbeltrekk som beskytter møblene mot fukt. Har du en bod eller kjeller til rådighet, så anbefales det at møblene settes der over vinteren. Det anbefales å gi møblene ekstra pleie to ganger om året. En spesiell rotting-olje masseres inn i møblene med en klut, og rotting-lakk gir ekstra beskyttelse. Før du går i gang med å pleie møblene dine er det viktig å rengjøre de grundig først, for unngå at det setter seg smuss fast i oljen eller i lakken på rotting-møblene.

Hvor lenge kan polyrotting-møbler holde?

Hagemøblene holdbarhet avhenger først og fremst av hvor de står og hvordan de blir oppbevart i vintermånedene. Hvis verken puffen, liggestolen eller loungen står i direkte sollys så bør de holde i hvertfall mellom 6-8 år. Holdbarheten avhenger av kvaliteten på polyrotting-fibrene. Levetiden forlenges hvis de blir oppbevart et tørt sted i vintermånedene. Da er det forventet at møblene holder i 10-15 år. Regelmessig pleie og rengjøring bidrar til en lengere levetid på polyrotting-hagemøblene. Din rotting-sittegruppe eller rotting-sofa vil skinne som ny. Kunstrotting er smussavisende, UV-stabilisert og ikke følsom for temperatursvingninger, men likevel er det viktig med regelmessig pleie og vedlikehold for å bevare materialet.

Hvordan rengjører man rotting-møblene?

Alt etter hvilke værpåvirkninger dine rotting-hagemøbler utsettes for, så er det viktig du rengjører de regelmessig. Mindre flekker kan fjernes med en myk børste, litt såpevann og en fuktig klut. Hvis flekkene er veldig kraftige bør du kjøpe et polyrotting rengjøringsmiddel som fås kjøpt i en faghandel. Det fjerner flekkene og bevarer den naturlige overflaten. Bruk helst ikke høytrykksvasker eller stive stålbørster, da dette kan skade overflaten. Du kan enkelt og bekvemt bruke hageslangen til å skylle av såpevannet. Tørk av med en klut til slutt. Med et spesielt kunststoff rengjøringmiddel til kunstflett kan du foreta en grundigere rengjøring. Prosedyren er ganske enkel: Hagemøblene tørkes av med rengjøringsmiddelet som puttes på en fuktig klut eller fuktig svamp. Skyll av med rent vann. Alternativt kan du sprute en liten mengde rengjøringsmiddel på polyrotting-møblene. La det virke kort og skyll rikelig med vann.

Hva skal man være oppmerksom på ved rotting-hagemøbler?

Når du kjøper hagemøbler i polyrotting spiller forskjellige faktorer en rolle. Et loungesett i rotting, stoler, bord, puffer, krakker, og liggestoler trenger mye plass. Et rotting-sett bør velges i en større størrelse, for et bord og fire stoler er som regel ikke nok om du planlegger å ha gjester på besøk. UV-resistensen er også en viktig faktor. Selv hvis du kjøper et produkt av et godt materiale er det ingen garanti for møblenes motstandsdyktighet. Bemerk at produktet kan bleke med tiden. Vær oppmerksom på om produktet har et kvalitetsbevis når du kjøper det og spør gjerne hvilke materialer produktet inneholder. Du bør også ta en titt på belegget, da det er viktig at et belegg kan tåle mye. Det skal ikke trekke noe fukt inn. Måten de enkelte elementene er satt sammen på er også avgjørende, og gode møbler i rotting er satt sammen med plugger og treskruer. Hvis der er brukt jernspiker bør man være oppmerksom at de med tiden vil ruste. Før du kjøper stoler, puffer, eller et loungesett bør du prøve å sitte i de hvis det er mulig. Hvis de er behagelige å sitte i, så vil noen passende puter være prikken over i’en for å skape ekstra komfort.